Sireysil nedir?
Sireysil; Sırasır olarak da bilinen, iri bulgur ve yoğurtla yapılan Hatay mutfağına ait bir mezedir. Pirinç ve çorba kıvamında, pratik, doyurucu ve çok lezzetli bir tariftir.
Sırın hamuru nasıl yapılır?
Glaze – Elazığ Un, maya ve tuzu karıştırma kabına koyun. Yavaş yavaş mümkün olduğunca fazla su ekleyin ve iyice yoğurun. İyi yoğurularak hazırlanan hamur yumurta büyüklüğünde parçalara bölünür, bezeler orta boy yufka hamuruna açılır ve sıcak fırın tepsisine dizilir.
Gastronomi festivallerinin amacı nedir?
Gastronomi festivali, yerel mutfağı dünya mutfağıyla bir araya getirmek ve bilgi alışverişini sağlamak için düzenlenen bir organizasyondur. Gastronomi festivaline katılan kişilerin görüşleri yeterince dikkate alınmadığı için bu festivallerin organizatörleri bireylerin memnuniyetini sağlayamamaktadır.
Siron hamuru nedir?
Çok pratik bir lezzet olan Siron aslında kendi hamurundan yapılıyor. Ama yufka bulamıyorsanız bizim yaptığımız gibi günlük taze yufka ile de çok lezzetli oluyor. Üzerine yoğurt ve yağ dökülen tariflerden farklı olarak bu sefer yoğurt yerine sarımsaklı sulandırılmış süzme yoğurt kullanıyoruz.
Gömme yemeği nedir?
Özellikle kış aylarında hazırlanan Bingöl’e özgü bir yemektir. Kullanılan malzemeye göre çeşitli isimleri vardır. Aslında gömülü killi topraktan yapılmış özel bir fırında pişirilse de bazen iki sac arasında da pişirilir.
İşkene yemeği nasıl yapılır?
İskene nasıl hazırlanır: 3 soğanı halkalar halinde kesin, yağda kızartın, domates salçası ekleyin ve karıştırın. Kızarmış eti ekleyin ve yeterli su ekledikten sonra birkaç dakika pişirin. Önceden doğranmış tandır ekmeği servis tabağına yerleştirildikten sonra, kaynayan karışım üzerine dökülür.
Bursa gastronomi festivali’nde neler var?
Festival kapsamında; gastronomi sektöründen ünlü şefler, akademisyenler, TV programcıları ve sosyal medya fenomenlerinin katılımıyla söyleşiler, paneller, ödüllü yarışmalar, sergiler, gastronomi günleri, ustalık sınıfları, konserler ve çocuklara yönelik etkinlikler yer alacak.
Gastronomi neden önemli?
Gastronomi sadece yemek pişirmekle ilgili değil, aynı zamanda gıda bilimi ve teknolojisiyle de ilgilidir. Gıda kimyası, pişirme teknikleri ve yeni teknolojilerin kullanımı hakkında bilgi edineceksiniz. Bu bilgi, yemeklerinizi daha sağlıklı, daha lezzetli ve daha yenilikçi hale getirmenizi sağlayacaktır.
Festivallerin amacı nedir?
Dünyada bilinen ilk festivaller kabile etkinlikleri ve dini kutlamalardır. Günümüzde festivaller genellikle tanıtım, kültürel veya eğlence amaçlı düzenlenmektedir.
Siron kaç TL?
SİRON 500 Gr – 140,00 TL – En ucuz fiyatlarla Gümüşhane Pestil’de.
Ziron nedir?
Siron veya Silor, kurutulan hamurun sıcak suyla açılmasıyla yapılan bir yemektir ve Gümüşhane, Erzurum, Bingöl, Artvin, Ardanuç, Bayburt, Şavşat, Şebinkarahisar, Maçka, Alucra ve Yusufeli’nde sevilir. Bingöl yöresinde yemeğe Sorina Pel adı verilmektedir.
Yoğurtlu siron nasıl yapılır?
Öncelikle yufka rulo haline getirilip küçük parçalara kesilir, fırın tepsisine dizilir, tavaya yoğurt, sarımsak ve tuz eklenip çırpılır, hafifçe ısıtılır, tavaya yağ, pul biber ve kekik ekleyerek ısıttığımız hazırladığımız yufkanın üzerine dökülür, yoğurtla birlikte yufkanın üzerine dökülür ve afiyetle yenir.